Knip- en naailessen

Zelf mode maken:

  • naar je eigen smaak
  • in je eigen kleuren
  • goed passend
  • en met de details die jij leuk vindt!

Dat is wat we doen in de knip- en naailessen!

Je leert de praktische vaardigheden die je nodig hebt. Beginner of ver-gevorderd, we gaan van je eigen niveau uit. Wanneer je begint leer ik je stap voor stap hoe je het aanpakt en hoe je uiteindelijk je kledingstuk in elkaar zet. Natuurlijk beginnen we met iets makkelijks. Ben je gevorderd, dan kun je iets kiezen waar je zelf thuis niet zo snel aan zou beginnen. Ik help je dan met de moeilijke onderdelen. Ook kun je ervoor kiezen om verschillende technieken eerst apart te oefenen voordat je ze in een kledingstuk gaat toepassen.

Soms is er een kleine theorieles over verschillende onderwerpen, bijv. over verschillende soorten naalden, stoffen, vlieselines… In de lesruimte is een ruime keuze aan modebladen (voor kinderen en volwassenen) waaruit je een patroon kunt kiezen. Ook kun je leren een patroon op je eigen maat zelf te tekenen.

Er staat voor iedereen een naaimachine klaar. En je kunt gebruik maken van een lockmachine en een coverstitchmachine. Ook de leerbewerkingsmachines kunnen gebruikt worden.

Wanneer je je eigen machine mee wilt nemen om goed te leren kennen of omdat je het fijn vindt daarop te werken is dat natuurlijk ook prima.

Groepsgrootte

Maximaal 5 cursisten.

Cursustijden

Cursussen worden meestal ‘s avonds gegeven tussen 19:30 en 21:30, maar ook ‘s ochtends tussen 09:30 en 11:30. Afhankelijk van je eigen wensen en of er ruimte is kun je hierin zelf een keuze maken.

jurkje anke

annet stokkink.1

posttas karen

amelia

krantentas
 

marly